Geniet & Ontspan

Intiem, gezellig en heerlijk eten

In het oudste cultuurlandschap van Nederland, het wierdenlandschap ten noorden van de stad Groningen ligt het wierdedorpje Wirdum. Al honderden jaren voor het begin van de jaartelling woonden er mensen in dit gebied. Om zich te beschermen tegen de zee, dijken bestonden toen nog niet, hoogden de bewoners hun woonplaats op tot een wierde. Zo is de wierde van Wirdum ontstaan.

Bovenop de wierde treft u Restaurant ‘t Regthuys aan. Idyllisch gelegen in de oude kern van Wirdum met zicht op de eeuwenoude kerk. Voor de kerk ziet u enkele grote stenen liggen. Op deze stenen werd heel vroeger recht gesproken.

Ons restaurant leent zich uitstekend om uw bruiloft of andere feestelijke gelegenheid te vieren. We hebben verschillende zalen en een wintertuin tot uw beschikking. Ook voor vergaderingen kunt u uitstekend bij ons terecht. En natuurlijk voor een overheerlijk diner in onze sfeervolle ambiance.

Leukste restaurant van Groningen
Smulweb Restaurant Gids 2011

We ontdekken de culinaire geheimen van de leukste restaurants in de provincie Groningen.

“In het Noorden van Groningen ligt in het kleine dorpje Wirdum Restaurant ‘t Regthuys, heel knus in de kern van het dorp tegenover het oude kerkje, in een Oudhollandse boerderij. ‘t Regthuys heeft een prachtige tuin rondom het pand en een mooi ruim terras voor de warme dagen. In de winter zit je met je koude handen en voeten lekker met een drankje bij de openhaard. De biefstuk van Restaurant ‘t Regthuys is beroemd, maar de buffetten zoals het barbecue buffet, zijn ook een aanrader. Er is een wisselend maandmenu van drie gangen. Dat alleen al maakt een reis naar het Noorden de moeite waard”.

Met deze mooie woorden werd Restaurant ‘t Regthuys in het zonnetje gezet in het nieuwe culinaire tijdschrift “Aan tafel”. Dit “bookazine” zoals ze het zelf noemen wordt uitgegeven door de eigenaren van de populaire receptenwebsite “Smulweb”. Uit twintig genomineerde Groniniger restaurants kozen de bezoekers van die website Restaurant ‘t Regthuys als de allerleukste van de provincie Groningen.

Wij hopen u spoedig als gast te mogen verwelkomen!

Uw chef-kok,

Roland de Geus

Restaurant Regthuys Wirdum Groningen

Delen op Social Media
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone